Životopis - Josh

17. dubna 2012 v 19:59 | Hutchersonová |  Josh-Bio

Josh Hutcherson, plným jménem Joshua Ryan Hutcherson (* 12. říjena 1992 v Union, Kentucky) je americký filmový a televizní herec. Do podvědomí diváků se dostal díky filmům: Zathura: Vesmírné dobrodružství, Polární expres nebo Hunger Games.


Osobní život ↓

Josh se narodil v Union v Kentucky. Jeho matka Michelle byla zaměstnancem firmy Delta. Nyní pomáhá Joshovi. Otec Chris je analytik EPA. Má mladšího bratra Connora a mnoho zvířecích mazlíčků. Nedávno se rozešel s přítelkyní Vanessou Hudgens.

Kariéra ↓

Jeho první role byla v roce 2002, kdy si zahrál v pilotní epizodě House Blend a ve stejném roce se ještě objevil v epizodě ER. V roce 2003 si zahrál hlavní roli v komedii Zázrační pejsci.
V roce 2005 se objevil v několika hollywoodských filmech: malou roli měl v Will Ferrell, Kicking & Screaming a nebo Howl's Moving Castle. Hlavní role pak ztvárnil ve filmech jako jsou Malý Manhattan a nebo Zathura: Vesmírné dobrodružství, kde si zahrál po boku Kristen Stewart. Následující rok si zahrál v komedii RV, kde ztvárnil postavu syna Robina Williamse a následně si zahrál jako Jesse Aarons ve filmu Most do země Terabithia.
V roce 2008 si zahrál synovce Brendana Frasera ve filmu Cesta do středu Země. V roce 2012 si zahrál v pokrčování filmu, kde se seznámil s Vanessou Hudgens. Jeho nejnovější rolí je jedna z hlavních rolí v trilogii Hunger Games, kde ztvárnil postavu Peety Mellarka po boku Jennifer Lawrence.

Filmografie ↓

Carmel (2012) ... Joshua
Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) ... Sean Anderson
Hunger Games (2012) ... Peeta Mellark
Red Dawn (2012) ... Robert
7 días en La Habana (2012)
Detention (2011) ... Clapton Davis
Děcka jsou v pohodě (2010) ... Laser
Upírův pomocník (2009) ... Steve
Cesta do středu Země (2008) ... Sean Anderson
Okřídlené bytosti (2008) ... Jimmy Jaspersen
Hafan hasičem (2007) ... Shane Fahey
Most do země Terabithia (2007) ... Jesse Aarons
Rodinná dovolená a jiná neštěstí (2006)
Malý Manhattan (2005) ... Gabe
Zathura: Vesmírné dobrodružství (2005) ... Walter
Zelená je tráva (2005)
Motocross Kids (2004) ... TJ
Party Wagon (2004)
Polární expres (2004) ... Hero Boy
Divoké dny (2003)
Line of Fire (2003)
Můj svět (2003)
Poslední sázka(2003)
Zázrační pejsci (2003)
Liga spravedlivých (2001)
Strážkyně zákona (2001)
Pohotovost (1994)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hermionka Hermionka | Web | 17. dubna 2012 v 20:00 | Reagovat

jj,spřátelím..jdu si tě přidat a chceš diplom?Pokud ano s kým?

2 Martinka Martinka | Web | 28. dubna 2012 v 15:36 | Reagovat

ahoj už jsem ti ohodnotila blog :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama